Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Πολυτεχνική Σχολή - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εξετάσεις χειμερινού εξαμήνου 2021-22 –
Οδηγίες προς εξεταζόμενους/νες

Οδηγίες για τη Συμμετοχή στις Εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2021-2022

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι εξετάσεις των μαθημάτων θα διεξαχθούν δια ζώσης, την περίοδο 24/1/2022 έως 15/2/2022, υπό τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της ασθένειας COVID-19.

Για τη συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία, οι φοιτητές/φοιτήτριες απαιτείται να φέρουν μαζί τους αποκλειστικά και μόνο σε έντυπη μορφή ένα από τα ακόλουθα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις:

  • είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ 81558/30-12-2021 ΚΥΑ, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,
  • είτε πιστοποιητικό νόσησης από́ την ασθένεια COVID-19 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ 81558/30-12-2021 ΚΥΑ, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,
  • είτε βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου κατόπιν διεξαγωγής ή μοριακού τεστ (PCR) έως εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) έως σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Επίσης, οι φοιτητές/φοιτήτριες απαιτείται να φέρουν μαζί τους έγγραφα ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και τη φοιτητική τους ταυτότητα.

Φοιτητές/ φοιτήτριες που κατά την έναρξη της εξέτασης μαθήματος δεν φέρουν μαζί τους σε έντυπη μορφή τα απαραίτητα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις μαζί με έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την ακαδημαϊκή ταυτότητα, δεν θα επιτραπεί να συμμετέχουν στην εξεταστική διαδικασία.

Επιπρόσθετα, οι φοιτητές/φοιτήτριες υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr). Στην ανωτέρω υποχρέωση δεν εμπίπτουν οι φοιτητές/φοιτήτριες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (π.χ. αλλοδαποί φοιτητές/φοιτήτριες ή άλλοι φοιτητές/φοιτήτριες που δεν διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α. ή κωδικούς TAXISNET ή κωδικούς για εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης και αυθεντικοποίησης στην πλατφόρμα edupass).

Οι φοιτητές/φοιτήτριες οφείλουν να προσέρχονται μέχρι την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εξέτασης.

 Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση/αποχώρηση και καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης. Συστήνεται ισχυρά η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2).

Η τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς (χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, υγιεινή χεριών, τήρηση αποστάσεων) εξακολουθεί να είναι υψίστης σημασίας.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες που νοσούν με την ασθένεια COVID-19 κατά την εξέταση μαθήματος ενδιαφέροντος, θα πρέπει να υποβάλουν με email προς τον διδάσκοντα του μαθήματος, εντός 24 ωρών από την ολοκλήρωση της ανωτέρω εξέτασης, αίτηση για εξέταση σε δεύτερο χρόνο που θα καθορίσει ο διδάσκων. Σύμφωνα με την την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ 81558/30-12-2021 ΚΥΑ, δικαίωμα αίτησης έχουν αποκλειστικά και μόνο φοιτητές/φοιτήτριες:

  • που είναι εγγεγραμμένοι στο edupass και εμφανίζονται σε αυτό ως νοσούντες (σε καραντίνα) κατά το χρόνο της εξέτασης του μαθήματος,
  • ή που, ενώ αποδεδειγμένα δεν μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass (βλ. ανωτέρω), διαθέτουν βεβαίωση θετικού εργαστηριακού ελέγχου κατόπιν διεξαγωγής ή μοριακού τεστ (PCR) ή γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) κατά το χρόνο της εξέτασης του μαθήματος. Επιπρόσθετα δε, σε αυτή την περίπτωση, στην προαναφερθείσα αίτησή τους ενημερώνουν τον διδάσκοντα σχετικά με τη δικαιολογημένη μη εγγραφή τους στο edupass  και παράλληλα καταθέτουν με email στο covidcse@cse.uoi.gr την ανωτέρω βεβαίωση θετικού εργαστηριακού ελέγχου.

Ο διδάσκοντας, μετά τον έλεγχο των προϋποθέσεων, ενημερώνει όσους από τους φοιτητές/φοιτήτριες δικαιούνται της εξέτασης σε δεύτερο χρόνο, αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Τέλος, συστήνεται ισχυρά η διενέργεια rapid test από όλους (πλήρως εμβολιασμένους και μη)! Το Πανεπιστήμιο, έχει εξασφαλίσει τη διενέργεια στους χώρους του δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ, κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανακοινώσεις. Προσοχή, για τους μη εμβολιασμένους, τα αρνητικά αποτελέσματα των rapid test, από τον ΕΟΔΥ, είναι αποκλειστικά για προσωπική τους χρήση, δεν καταγράφονται στο σύστημα και συνεπώς επίσημα δεν έχουν ισχύ.