Καλωσορίσατε στις ιστοσελίδες του μαθήματος [ΜΥΕ030/ΠΛΕ045] Προχωρημένα Θέματα Τεχνολογίας και Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων του τμήματος Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ιστοσελίδες απευθύνονται στους σπουδαστές του μαθήματος αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν και γενικότερη πληροφόρηση γύρω από την περιοχή των Βάσεων Γνώσεων και Δεδομένων.

Εξ' αποστάσεως διαλέξεις

Συνδέσεις και υλικό:

 • Ο κωδικός του μαθήματος στο MS Teams είναι nn1xkf6. Για όσους παλιούς ξέρετε το μάθημα ως ΠΛΕ045: στο MS Teams εμφανίζεται με τον κωδικό ΜΥΕ030. You can't miss it.

 • Για να μην έχουμε φοιτητές 2 ταχυτήτων (λέμε τώρα): μπορείτε να δείτε κάποια uploaded videos στο Panos Vassiliadis YouTube channel στην playlist ΜΥΕ030, την οποία θα συμπληρώνω κατά το δυνατόν

Παράδοση μέσω turnin

Η παράδοση γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέσω turnin και για ασκήσεις και για την περιγραφή του project


Ασκήσεις: Η παράδοση των ασκήσεων γίνεται μέσω αρχείου pdf, ως εξής:

turnin exA@mye030 AM_NAME_exA.pdf κλπ,

όπου A είναι ο αύξων αριθμός της άσκησης (1, 2, ή 3).

Π.χ., αν το ΑΜ μου ήταν είναι 777, για την άσκηση 2: turnin ex2@mye030 777_VASSILIADIS_ex2.pdf


Project: για το project θέλω ένα text file που θα περιέχει: (α) AM, Ονόματα της ομάδας, (β) το link@Github, στο οποίο θα βρω αυτά που ζητάω στη σχετική λιστούλα, (γ) αν υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να μου πείτε. Θυμίζω ότι το παραδοτέο, ο κώδικας και το video θα είναι στο Github σας (βλ. παρακάτω).

Το turnin θα γίνει στο prj@mye030, ως εξής: turnin prj@mye030 AM1_AM2_AM3_prj.txt

Στο project @ GitHub για το project σας θα αναμένω να δω (Α) το αρχικό README.md όπου θα πρέπει να φαίνονται οι συντελεστές, και οι όποιες τεχνικές λεπτομέρειες, (Β) το φάκελο src, και το φάκελο data (τουλάχιστον) και (Γ) ένα φάκελο deliverables που θα περιέχει (γ1) το pdf για το τελικό παραδοτέο με όνομα ΑΜ1_ΑΜ2_ΑΜ3_projectReport.pdf, (γ2) ένα mp4 video, approx. 10' length, showing your system at work, along with an explanation of the internal structure and design, or, a link to it, in case you have uploaded it somewhere else (youtube, vimeo, ...).


Προσοχή: το turnin αντέχει αρχεία μέχρι 10MB (οπότε, αν το αρχείο σας ξεπερνά το όριο, σπάστε το σε πολλά)

Εργασίες που υποβάλλονται μέσω email απλώς θα αγνοούνται..

Για το διαγώνισμα

Όταν θα έρθει η μέρα του διαγωνίσματος, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου, θα μπούμε στο MSTeams, στην ομάδα του μαθήματος, στη συνάντηση της Πέμπτης (όπως ήταν για τις διαλέξεις, δλδ).

 • Θα σας ανακοινωθεί η εκφώνηση μέσω μια φόρμας MS Forms που θα ενεργοποιηθεί την ώρα του διαγωνίσματος και θα πρέπει να υποβάλλετε την απάντησή σας με ένα αρχείο pdf, το οποίο και θα πρέπει να ανεβάσετε στη φόρμα του διαγωνίσματος. Θα πρέπει να ονομάσετε το αρχείο σας με τον Aριθμό Mητρώου σας και το επώνυμό σας AM_SURNAME_exam.pdf.
 • Αν γράψετε σε χαρτί, θα χρειαστεί να φωτογραφήσετε τις (κατά προτίμηση λευκές) σελίδες με τις λύσεις σας και να τις κάνετε ένα (1) αρχείο pdf.
 • Αν απαντήσετε ηλεκτρονικά, πάλι θα χρειαστεί να εξάγετε ένα pdf για να το ανεβάσετε.

Κωδικοί και Σύνδεσμοι.

 • Η παρούσα σελίδα του μαθήματος θα χρησιμεύσει για κάποια ανακοίνωση αν κάτι πάει στραβά.
 • Ο κωδικός του μαθήματος στο MS Teams είναι nn1xkf6. Για όσους παλιούς ξέρετε το μάθημα ως ΠΛΕ045: στο MS Teams εμφανίζεται με τον κωδικό ΜΥΕ030. You can't miss it.
 • Η σελίδα του μαθήματος στο ecourse είναι http://ecourse.uoi.gr/course/view.php?id=2194.
 • To turnin του μαθήματος. Αν τα υπόλοιπα συστήματα σπάσουν, το εναλλακτικό πλάνο ασφαλείας είναι η παράδοση του διαγωνίσματός σας να γίνει μέσω turnin, ως εξής: turnin exam@mye030 AM_SURNAME_exam.pdf (δλδ., θα πρέπει να ονομάσετε το αρχείο σας με τον αριθμό μητρώου σας και το επώνυμό σας). Πρέπει να μπορείτε να κάνετε turnin αν χρειαστεί, με το δικό σας login (όχι του φίλου σας!).
 • Πρέπει να είστε γραμμένοι σε MSTeams, να ξέρετε τον κωδικό σας @uoi.gr και να ξέρετε να κάνετε turnin αν χρειαστεί (να ξέρετε τον κωδικό σας @cs.uoi.gr καθώς και όλη τη διαδικασία του turnin).
 • Με βάση το πρωτόκολλο του Παν/μίου, απαντήσεις με email είναι διαβλητές και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Άρα, πρέπει να είστε εις θέση να ανταπεξέλθετε στα παραπάνω.

Ανακοινώσεις

 • [2021-06-18] Δείτε την τελική βαθμολογία, μετά την εξέταση Ιουνίου στη σελίδα της βαθμολογίας.

 • Δείτε παραπάνω: οδηγίες για το turnin του τελικού project.
 • [2021-05-20] Δείτε την διόρθωση της 2ης άσκησης εξασκήσεως. Όπου δεν έχω κάποιο σχόλιο, είναι σωστό.
 • [2021-05-12] Θερμή παράκληση να συμμετάσχετε στην αξιολόγηση του μαθήματος θα γίνει στο διάστημα 11 Μαΐου 2021 – 23 Μαΐου 2021. Από την ανακοίνωση που μας εστάλη: "Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται αναρτημένο στο σύνδεσμο https://classweb.uoi.gr στον οποίο έχετε πρόσβαση εισάγοντας τα προσωπικά σας στοιχεία. Στη συνέχεια επιλέγετε το μενού «Αξιολόγηση» το οποίο σας παραπέμπει στα διαθέσιμα προς αξιολόγηση μαθήματα σας."
  Ξέρω ότι γκρινιάζετε ότι κανείς δε σας ακούει όταν γράφετε σχόλια. Το ότι κάποια πράγματα από αυτά που εισηγείστε δεν γίνονται δεκτά (π.χ., "κράτα το project"), δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζουμε με πολλή προσοχή τι γράφετε. Π.χ., οι λυμένες ασκήσεις, υπό τη μορφή video, δεν προέκυψαν από την αναστάτωση με την πανδημία, αλλά κυρίως από τα σχόλια (αυτό που άλλαξε λόγω πανδημίας ήταν ότι, αντί να βγάλω ένα pdf όπως σχεδίαζα, έκατσα κι έκανα τα video). Επίσης, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές τα σχόλια είναι controversial, π.χ., "μη λες το ίδιο πράμα 100 φορές" vs "μπορείς να τα λες και μια δεύτερη φορά?".
 • [2021-05-12] Δείτε την διόρθωση της 1ης άσκησης εξασκήσεως. Όπου δεν έχω κάποιο σχόλιο, είναι σωστό.
 • [2021-05-07] Δείτε την εκφώνηση της 3ης άσκησης εξασκήσεως στη σελίδα "Ασκήσεις"!
 • [2021-04-08] Αλλαγή στη σελίδα "Σημειώσεις": όπως διαλέξατε στο μάθημα, γύρισα όλες τις σημειώσεις σε pdf! (θυμηθείτε να ανανεώσετε τη σελίδα στο browser σας)
 • [2021-04-07] Μετά την παρουσίαση από τους Μ. Ζέρβα και Α. Παππά, για την οποία είμαστε βαθύτατα υπόχρεοι, οι ομιλητές είχαν την καλοσύνη να μας στείλουν και μια λίστα με ενδιαφέροντα αναγνώσματα (click here)
 • [2021-04-07] Δείτε την εκφώνηση της 2ης άσκησης εξασκήσεως στη σελίδα "Ασκήσεις"!
 • [2021-03-04] Δείτε την εκφώνηση της 1ης άσκησης εξασκήσεως στη σελίδα "Ασκήσεις"!
 • [2021-02-25] Για να αναπληρώσουμε την διάλεξη της 25ης Μαρτίου που θα χαθεί, ΕΚΤΑΚΤΗ διάλεξη: ΤΕΤ 3/3, 12.00-14.00, όπου θα μιλήσουμε για το project του μαθήματος
 • [2021-02-17] Για όσους τυχόν δεν παρακολουθείτε: το μάθημα έχει υποχρεωτικό project, του οποίου την εκφώνηση και τα διαδικαστικά έχω ανακοινώσει στη σελίδα Project.
  Για όσους πάρετε το μάθημα, παρακαλώ δηλώστε ομάδα εδώ
 • Καλώς ήρθατε στις σελίδες του μαθήματος. Δείτε τα σχετικά links για περισσότερες πληροφορίες