Καλωσορίσατε στις ιστοσελίδες του μαθήματος [ΜΥΕ030/ΠΛΕ045] Προχωρημένα Θέματα Τεχνολογίας και Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων του τμήματος Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ιστοσελίδες απευθύνονται στους σπουδαστές του μαθήματος αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν και γενικότερη πληροφόρηση γύρω από την περιοχή των Βάσεων Γνώσεων και Δεδομένων.

Εξ' αποστάσεως διαλέξεις

Συνδέσεις και υλικό:

 • [Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε MS Teams] Ο κωδικός του μαθήματος στο MS Teams είναι nn1xkf6. Για όσους παλιούς ξέρετε το μάθημα ως ΠΛΕ045: στο MS Teams εμφανίζεται με τον κωδικό ΜΥΕ030. You can't miss it.

 • Για να μην έχουμε φοιτητές 2 ταχυτήτων (λέμε τώρα): μπορείτε να δείτε κάποια uploaded videos στο Panos Vassiliadis YouTube channel σε δύο playlist (α) ΜΥΕ030: ΠΘΤΕΒΔ (για τις διαλέξεις του μαθήματος) και (β) Κώδικας για διαχείριση δεδομένων (την οποία θα συμπληρώνω, κατά το δυνατόν, με προγραμματιστικά θέματα)

Παράδοση μέσω turnin

Η παράδοση γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέσω turnin για ασκήσεις (αν είμαστε σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης) και για το project


Ασκήσεις: Σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, η παράδοση των ασκήσεων γίνεται μέσω αρχείου pdf, ως εξής:

turnin exA@mye030 AM_NAME_exA.pdf κλπ,

όπου A είναι ο αύξων αριθμός της άσκησης (1, 2, ή 3).

Π.χ., αν το ΑΜ μου ήταν είναι 777, για την άσκηση 2: turnin ex2@mye030 777_VASSILIADIS_ex2.pdf


Project: για το project θέλω ένα text file που θα περιέχει: (α) AM, Ονόματα της ομάδας, (β) το link@Github, στο οποίο θα βρω αυτά που ζητάω στη σχετική λιστούλα, (γ) αν υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να μου πείτε. Θυμίζω ότι το παραδοτέο, ο κώδικας και το video θα είναι στο Github σας (βλ. παρακάτω).

Το turnin θα γίνει στο prj@mye030, ως εξής: turnin prj@mye030 AM1_AM2_AM3_prj.txt

Στο project @ GitHub για το project σας θα αναμένω να δω (Α) το αρχικό README.md όπου θα πρέπει να φαίνονται οι συντελεστές, και οι όποιες τεχνικές λεπτομέρειες, (Β) το φάκελο src, και το φάκελο data (τουλάχιστον) και (Γ) ένα φάκελο deliverables που θα περιέχει (γ1) το pdf για το τελικό παραδοτέο με όνομα ΑΜ1_ΑΜ2_ΑΜ3_projectReport.pdf, (γ2) ένα mp4 video, approx. 10' length, showing your system at work, along with an explanation of the internal structure and design, or, a link to it, in case you have uploaded it somewhere else (youtube, vimeo, ...).


Προσοχή: το turnin αντέχει αρχεία μέχρι 10MB (οπότε, αν το αρχείο σας ξεπερνά το όριο, σπάστε το σε πολλά)

Εργασίες που υποβάλλονται μέσω email απλώς θα αγνοούνται..

Ανακοινώσεις

 • [2022-09-06] Δείτε την τελική βαθμολογία, μετά την εξέταση Σεπτεμβρίου στη σελίδα της βαθμολογίας.

 • [2022-06-12] Δείτε την τελική βαθμολογία, μετά την εξέταση Ιουνίου στη σελίδα της βαθμολογίας.

 • [2022-05-18] Έχω αφήσει τις διορθωμένες ασκήσεις 1 και 2 σε ένα κουτί έξω από το γραφείο μου. Όποτε περάσετε από δω, πάρτε την άσκησή σας.
 • [2022-05-13] Παρασκευή και 13 ήρθε η ανακοίνωση για τις αξιολογήσεις των μαθημάτων. Θερμή παράκληση, στο διάστημα 16.5 - 29.5 αξιολογήστε το μάθημα. Δείτε οδηγίες για την αξιολόγηση από το web site του Τμήματος.
  Ξέρω ότι γκρινιάζετε ότι κανείς δε σας ακούει όταν γράφετε σχόλια. Το ότι κάποια πράγματα από αυτά που εισηγείστε δεν γίνονται δεκτά (π.χ., "κράτα το project"), δεν σημαίνει ότι δεν διαβάζουμε με πολλή προσοχή τι γράφετε και για το τι πήγε καλά και για το τι πήγε λάθος. Π.χ., οι λυμένες ασκήσεις, υπό τη μορφή video, προέκυψαν από τα σχόλια. Επίσης, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές τα σχόλια είναι controversial, π.χ., "μη λες το ίδιο πράμα 100 φορές" vs "μπορείς να τα λες και μια δεύτερη φορά?". Το μάθημα φέτος είχε ως νέο στοιχείο τα videos on data programming που μου προέκυψε ως ιδέα από τα θετικά σχόλια για τα προηγούμενα video της θεωρίας. Ο πιο απλός τρόπος να μάθω τι πάει καλά και τι όχι είναι οι αξιολογήσεις. Γράψτε, σας παρακαλώ, τι σας βοηθά και τι λείπει.
 • [2022-05-04] Διόρθωση εκφώνησης! Στην εκφώνηση της 2ης άσκησης εξασκήσεως, στο Θέμα 2ο: το LSN 130 είναι 130 write T2 P6 (δλδ., Τ2 και όχι Τ3). Έχω ενημερώσει και το pdf, αλλά αν τυχόν o browser σας το έχει στην cash, η διόρθωση είναι αυτή. Συγνώμη για το μπέρδεμα!
 • [2022-05-02] Δείτε την εκφώνηση της 3ης άσκησης εξασκήσεως στη σελίδα "Ασκήσεις"!
 • [2022-04-08] Με καθυστέρηση 2 ημερών (συγνώμη), δείτε την εκφώνηση της 2ης άσκησης εξασκήσεως στη σελίδα "Ασκήσεις"!
 • [2022-04-02] Επειδή με ρωτάτε αρκετοί:
  • (α) είναι ΟΚ να πάρετε κάποια παρόμοια βιβλιοθήκη οπτικοποίησης αντί για D3 / JavaFX. Αρκεί να είναι σχετικά μοντέρνα και φυσικά να δίνει αυτά που ζητούνται.
  • (β) το να κάνετε ένα back-end σύστημα τύπου Node.js / Typescript / React είναι μια χαρά. Θέλουμε ένα back-end με ένα ξεκάθαρο API προς το front-end.
  • (γ) Δεν είναι ΟΚ να κάνετε κατεβατά python σε χιλιομετρικούς κώδικες. Πρέπει όταν αποφοιτήσετε να έχετε δουλέψει και τίποτα άλλο εκτός από Python. Το σύστημά σας πρέπει να είναι εσωτερικά οργανωμένο και να βγάζει μια καθαρή δομή και ένα καθαρό API προς τα έξω.
 • [2022-03-15] Δείτε την εκφώνηση της 1ης άσκησης εξασκήσεως στη σελίδα "Ασκήσεις"!
 • [2022-02-20] Για όσους τυχόν δεν παρακολουθείτε: το μάθημα έχει υποχρεωτικό project, του οποίου την εκφώνηση και τα διαδικαστικά έχω ανακοινώσει στη σελίδα Project.
  Για όσους πάρετε το μάθημα, παρακαλώ δηλώστε ομάδα εδώ
 • [2022-02-20] Αναλυτικές οδηγίες για θέματα Covid (click here) από το Τμήμα. Θερμή παράκληση: δείτε με προσοχή!
 • Καλώς ήρθατε στις σελίδες του μαθήματος. Δείτε τα σχετικά links για περισσότερες πληροφορίες