Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Πολυτεχνική Σχολή - Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

1ο Βραβείο στον 11ο διαγωνισμό «Λογιπαίγνιον 2020» για το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απονομή του 1ου Βραβείου σε ομάδα φοιτητών του, στον 11ο διαγωνισμό «Λογιπαίγνιον 2020» στην κατηγορία Πανεπιστήμια, που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Αριστείας RISE, από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την υποστήριξη της Wargaming Group Ltd και τη συνεργασία του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής και Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Ο Διαγωνισμός Δημιουργίας Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών «Λογιπαίγνιον» αποτελεί ετήσιο διαγωνισμό σε θέματα που συνδέονται με την Επιστήμη της Πληροφορικής, τα Πολυμέσα και τις Γραφικές Τέχνες. Κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση της εφευρετικότητας, της λογικής σκέψης και της δημιουργικότητας στην Πληροφορική καθώς και ο σωστός, εύχρηστος και κριτικός σχεδιασμός Πολυμεσικών Εφαρμογών

Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές εκλήθησαν να δημιουργήσουν ψηφιακά παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα τα οποία εμπίπτουν στη θεματολογία «Έξυπνη Πόλη (Smart City)». Οι φοιτητές μας, ανέπτυξαν ένα παιχνίδι το οποίο μεταφέρει τον παίκτη σε μια έξυπνη πόλη του κοντινού μέλλοντος δείχνοντάς του τα οφέλη της, το πώς λειτουργεί, τι μπορεί να συμβεί σε αυτή όταν στα υπάρχοντα συστήματά της παρουσιάζονται σφάλματα και το πως αυτά μπορούν να λυθούν. Το παιχνίδι είναι μια συλλογή από minigames τα οποία συνδέονται σεναριακά μεταξύ τους. Το σενάριο εξελίσσεται σε μία έξυπνη πόλη πλήρως αυτοματοποιημένη της οποίας τα υποσυστήματα ελέγχονται από μια εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Κάποια μέρα τα υποσυστήματα αυτά υπολειτουργούν και ο παίχτης ως πράκτορας ασφάλειας συστημάτων, υπεύθυνος για το εν λόγω σύστημα, καλείται να διορθώσει τα υποσυστήματα. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε με τη χρήση της Unity3D Game Engine.

 Η ομάδα των φοιτητών του τμήματός μας, που απέσπασε το 1ο Βραβείο, συγκροτήθηκε από το μέλος Ε.ΔΙ.Π του τμήματος Μαρία Χρόνη, και είναι οι κάτωθι:

  • Άγγελος Ανδρέου
  • Βασίλης Βουρονίκος
  • Αλέξανδρος Κόκκινος
  • Χρήστος Γεωργίου Μουσσές

Το Tμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής εξάρει την προσπάθεια των φοιτητών του, η οποία εξελίχθηκε εν μέσω πανδημίας και από απόσταση, γεγονός που καταδεικνύει πως οι ίδιοι δεν είδαν εμπόδια την περίοδο αυτή αλλά ευκαιρίες για μάθηση και διάκριση! Το Τμήμα σταθερά ζητά να εξασφαλίζει στους φοιτητές του σύγχρονες υποδομές διδασκαλίας και έρευνας, πάνω σε διεθνή πρότυπα, με σκοπό να τους προσφέρει εφόδια που θα τους φέρουν στο κέντρο των νέων τεχνολογιών στην επιστήμη του μηχανικού των υπολογιστών και της πληροφορικής.

Ενδεικτικές εικόνες από το παιχνίδι με τίτλο: Sosipolis

Οι φοιτητές μας:

ακ

 

Αλέξανδρος Κόκκινος

4o έτος

ββ

 

Βασίλης Βουρονίκος

6o έτος

αα

 

Άγγελος Ανδρέου

4o έτος

γμ

Χρήστος Γεωργίου Μουσσές

4o έτος

Blog Attachment